Kontakt w sprawie zamówień: 691 663 138
agrigol@o2.pltel 691 663 138 - Zamówienia, Doradztwo: Dział Rolny
tel. 605 918 663 Doradczto : Dział Chemiczny, Ogrodniczy
tel 605 269 186 - Sekretariat, Umawianie spotkań, Oferty
e-mail w sprawie zamówień: agrigol@o2.pl
Producent: Dystrybucja AGRIGOL |
Malus domestica x Malus domestica
JABŁOŃ GOLDEN DELICIOUS
Golden Delicious jest to jedna z najlepszych odmian jabłek deserowych. Owoce zbiera się w październiku ale do jedzenia są dobre dopiero w środku zimy. Odmiana rośnie średnio silnie, a w czasie owocowania zwalnia ze wzrostem. Korona drzewa jest niewielka, z początku stożkowata, później przekształca się w kulistą. W owocowanie wchodzi wcześnie, zazwyczaj w drugim roku po posadzeniu. Plon jest obfity i regularny.
GOLDEN DELICIOUS to bardzo smaczna odmiana deserowa.
OWOCE:
Jabłka rosną wyrównane, osiągają zazwyczaj średnią wielkość, kuliste z lekkim stożkiem. Na bocznej powierzchni jest charakterystyczne delikatne żebrowanie. Skórka tej odmiany ma delikatny połysk, koloru żółtego z zielonym muśnięciem, czasem jest widoczny delikatny, pomarańczowy rumieniec. Miąższ jest soczysty, kruchutki, słodko-winny, aromatyczny. Smak jest oceniany jako bardzo dobry.
JABŁOŃ GENEVA EARLY
Owocowanie: połowa lipca
Papierówka Czerwona, znana także pod nazwą Geneva Early zaczyna owocować wcześnie lub bardzo wcześnie, zwykle najpóźniej w 2- 3 roku po posadzeniu. Owocuje corocznie, dość obficie. Odmiana średnio wrażliwa na mróz, bez większych uszkodzeń wytrzymuje do -25°C . Jej owoce osiągają dojrzałość zbiorczą i konsumpcyjną jednocześnie, co przypada na okres od połowy do końca lipca, kiedy to należy przeprowadzić zbiór. Owoce tej odmiany dojrzewają dość nierównomiernie, dlatego zbiór najlepiej przeprowadzić kilkukrotnie. Jabłka w przechowalni zachowują dobrą jakość do początku sierpnia, a przechowywane w chłodni są dostępne na rynku do końca sierpnia.
OWOCE:
Średniej wielkości, jasnozielonkawe, w pełni dojrzałości prawie białe, o zmiennym kształcie, najczęściej stożkowate, lekko żebrowane, z jednym żebrem silniej wykształconym i przechodzącym w formie kantu na cały owoc. Skórka gładka, cienka i sucha. Szypułka cienka, długa i często wygięta. Miąższ bardzo delikatny, aromatyczny, kwaskowaty, zielonkawobiały.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie