Kontakt w sprawie zamówień: 691 663 138
agrigol@o2.plRadek tel 691 663 138 -
Zamówienia, Doradztwo: Dział Rolny - dodatki paszowe, zakiszacze, Preparaty DDD, Rośliny, Dział Chemiczny, Art Ogrodnicze
Malwina - tel. 605 918 663- dział OGRODNICZY, Rośliny, Nawozy, Chemia Ogrodnicza
tel 605 269 186 - Magazyn
e-mail w sprawie zamówień: agrigol@o2.pl
Producent: Agrifood |
W naszej ofercie znaleźć można m.in. glikol propylenowy. Ten organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi dwuhydroksylowych znajduje szerokie zastosowanie w różnych branżach, od przetwórstwa spożywczego (np. jako składnik barwników i aromatów), poprzez produkcję środków higienicznych, produktów kosmetycznych, płynów hamulcowych i odmrażaczy do szyb, po wyroby przydatne w medycynie i farmacji.
Substancja, którą znaleźć można w naszej ofercie pomaga otrzymać w procesie technologicznym pożądany produkt, który długo zachowuje swoją świeżość. Mówiąc prościej udostępniany przez nas glikol propylenowy przeznaczony jest do stosowania jako konserwant lub emulgator, może również pełnić funkcję rozpuszczalnika lub środka utrzymującego wilgotność. Dzięki jego działaniu łatwiej jest przechowywać, a także transportować pasze. Jest to również związek, który zapobiega wystąpieniu u krów ketozy laktacyjnej. Choroba ta objawia się spadkiem apetytu prowadzącym do szybkiej utraty wagi, apatią oraz otępieniem. Jej skutkiem jest również zmiana smaku mleka.
Ta oleista, lepka ciesz jest pozbawiona wyraźnego zapachu oraz barwy. Preparat doskonale rozpuszcza się w wodzie i posiada słodko-gorzki smak. Ceni się go za właściwości antybakteryjne. Jego kolejną bardzo ważną właściwością jest to, że nie akumuluje się w organizmie. Oznacza to, że po jego spożyciu zostaje on całkowicie wydalony i nie obciąża wątroby. Substancja ta nie jest drażniąca, a glikol propylenowy, w odróżnieniu od etylenowego, nie wykazuje właściwości toksycznych.
WŁAŚCIWOŚCI:
DANE DODATKOWE:
OPAKOWANIE:
5 kg 25 kg, palet 1000 kg
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie