Kontakt w sprawie zamówień: 691 663 138
agrigol@o2.plRadek tel 691 663 138 -
Zamówienia, Doradztwo: Dział Rolny - dodatki paszowe, zakiszacze, Preparaty DDD, Rośliny, Dział Chemiczny, Art Ogrodnicze
Malwina - tel. 605 918 663- dział OGRODNICZY, Rośliny, Nawozy, Chemia Ogrodnicza
tel 605 269 186 - Magazyn
e-mail w sprawie zamówień: agrigol@o2.pl
Organiczny związek chemiczny z grupy cukroli; najprostszy trwały alkohol trójwodorotlenowy (triol).
Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan(V) glicerolu), a także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym).
WŁAŚCIWOŚCI:
Zastosowanie: w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, kosmetycznym i skórzanym; wykorzystywana jest do produkcji: materiałów wybuchowych, barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych, gliceryna znalazła zastosowanie jako dodatek do melasy oraz do słodzenia likierów.
materiał paszowy, produkt energetyczny zmniejszający ryzyko ketozy
SKŁAD:
- gliceryna 99%
- zawartość wody 0,500%
- zawartość MONG 0,5%
- zawartość popiołu 0,004%
Barwa: bezbarwna
Dawkowanie dzienne:
przed wycieleniem (ok. 2 tygodnie) 200-250 g/dzień/sztukę
po wycieleniu (ok. 100 dni laktacji) 250-300 g/dzień/sztukę
Polać zadaną paszę lub wlać do wozu paszowego. Przy silnych objawach ketozy (brak apetytu, niedoboru energii) podawać w formie wlewu do pyska.
Waga: 5kg.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie